Eksempler på bruk

Dette kapittelet beskriver noen mulige scenarier for bruk av NOBØ Energy Control.

Daglig bruk

Kari har nettopp kjøpt Nobø HUB sammen med en del varmeovner og noen løse mottakere. Hun har planlagt å dele leiligheten sin inn i re soner. En sone for varmeovnen på soverommet, en sone for varmeovnene på kjøkkenet og stua (som har en åpen løsning), en sone for varmekablene på badet, og en sone med utelyset og et lys i kjøkkenvinduet. Sistnevnte tenker hun er praktisk å la gå som vanlig hvis hun er på ferie slik at leiligheten ser bebodd ut. 

Hun legger inn mottakerne ved hjelp av ”automatisk søk” i APP-en på telefonen sin, en sone om gangen slik at hun ikke mister oversikten underveis. Hun gir både mottakerne og sonene navn som er lette å huske for både seg og bestevenninnen siden hun ofte låner bort leiligheten til henne på sommeren. 

Til slutt lager hun ukeprogrammer for hver av sonene sine under soneinnstillinger. Hun lager ukeprogram for soverommet som gjør at ovnen kun står på en kort periode om morgenen når hun står opp på hverdagene. På termostaten til varmeovnen har hun stilt ØKO-temperaturen til 14 grader og KOMFORT-temperaturen til 19 grader. På helgedagene lar hun ovnen gå til KOMFORT litt senere og være litt lengre på siden hun liker å ligge lenge å lese lørdag og søndag morgen. 

For å spare strøm lar hun sonene med varme på bad, og kjøkken/stue være i ØKO på hverdagene mens hun er på jobb. Hvis hun reiser på en helgetur pleier hun å trykke på overstyringsknappen BORTE på bryterpanelet ved døra. Da går alle sonene med varmeovn til BORTE. I sonen med utelyset har hun valgt "ingen global overstyring" slik at utelyset vil gå på og av som vanlig. Alt vil automatisk gå tilbake til Normal etter 2 døgn når hun kommer hjem. 

Ferie

Kari skal på ferie og vil gjerne at alle varmeovner i hjemmet skal stå på BORTE. Hun vil sikre seg at kaffetrakteren, TV og andre apparater er AV. Samtidig vil hun at lys på kjøkkenet og utelysene skal gå av og på slik at huset ser bebodd ut. 

I soneoversikten er lysene lagt i egne soner. I innstillingene til lys-sonene har hun haket av på "ingen global overstyring". Lys-sonene følger da sitt vanlige ukeprogram selv om resten av huset overstyres til BORTE. Kari bruker telefonen sin og holder på BORTE i sirkelmenyen for å komme til avansert overstyring. Hun velger FRA-TIL, legger inn når hun drar bort og når hun kommer hjem. Da sparer hun penger på varmestyring samtidig som at huset virker bebodd mens hun er på ferie.

Kari har også gjort et smart triks ved å lage en sone med en radio på. I denne sonen har hun også haket av for "ingen global overstyring" slik at sonen alltid følger normal-programmet. Hun lar radioen gå PÅ litt på kvelden, slik at inntrykket av at hjemmet er bebodd forsterkes.

Ukependler

Ola er ukependler og vet ofte ikke hvor mange av hverdagene han blir borte hver uke. Han vil spare penger på å skru ned varmen, men ønsker likevel at hjemmet skal virke bebodd. Ola har laget en egen sone med noen få lamper som skal gå av og på automatisk. I soneinnstillingene til denne sonen har han valgt ”ingen global overstyring” som gjør at sonen alltid vil kjøre i NORMAL. På vei ut døra kan han enkelt trykke og holde BORTE i APP-en og velge KONSTANT overstyring, Da går hele huset i BORTE-status bortsett fra den ene lyssonen.

Oppgradering fra Orion 700

Ola har installert NOBØ Orion 700 i huset sitt, men ønsker å oppgradere til Nobø HUB for å kunne styre huset via mobilen. Han har vært i kontakt med en installatør som kan fortelle at hans gamle Orion 700-mottakere også fungerer med Nobø HUB. Han trenger derfor ikke å bytte ut noen av de gamle mottakerne sine. 

Ola laster ned NOBØ Energy Control APP til telefonen sin og kobler Nobø HUB til strøm og trådløsrouteren. Når HUBen er installert er han klar for å legge inn mottakerne sine. 

Han vil gjøre noen endringer i forhold til den gamle soneinndelingen og planlegger hvordan han vil gruppere mottakerne i nye soner. Så legger han inn mottakerne, en sone om gangen. Ola må skrive inn de fleste ID-kodene manuelt. ID-koden er skrevet på hver mottaker. De nyeste mottakerne hans kan legges inn med ”automatisk søk”. Etterpå lager han ukeprogram for hver sone. 

Når Ola er ferdig med å sette opp systemet, vil samboeren Mari også legge det inn på sin mobil. Mari laster ned NOBØ Energy Control APP til sin mobil og starter installasjonen. Mobilen finner Nobø HUB via trådløsnettet og laster så inn alle mottakere og soner som Ola har lagt inn. Dermed kan de begge styre huset som de vil.